Natuurlijk onderhoud van tennisvelden en padelbanen

Innovatieve oplossing voor natuurlijke vervuiling op tennisbanen, padelbanen en meer.

AlgaVelan: natuurlijk schoon

Groene aanslag, plassen op de baan, teruglopende speelkwaliteit en een kortere levensduur van de banen. Natuurlijke vervuiling van gravelbanen is een veel voorkomend probleem voor tennis- en padelverenigingen.

 

Natuurlijke vervuiling tennisbanen en padelbanen

Tennisbanen en padelbanen zijn elke dag onderhevig aan natuurlijke vervuiling. Vervuiling in de vorm van bladeren, stof, pollen, vuil van schoenen. Om maar een paar voorbeelden te noemen. De toplaag van de tennisbaan slibt dicht en water loopt niet meer goed weg. Chemische reinigingsmiddelen verhelpen het probleem niet. Dit loopt namelijk net zo goed de poriën van de baan in en vult de verstopping aan. Het gevolg? Water kan niet meer weg en er ontstaan plassen en gladheid op de banen.

Oplossingen van Algavelan

Praktijktest MO5 Sport

U hoeft ons natuurlijk niet alleen op ons woord te geloven. De resultaten spreken namelijk voor zich. Zo voerde LTC Vleuten-De Meern een test uit. Van de 9 redcourtbanen hadden er 6 een dieptereiniging gehad, 3 banen nog niet. Deze 3 banen werden behandeld met MO5 Sport. Drie maanden later werden de 6 banen die niet met MO5 Sport werden behandeld steeds groener. De 3 banen die wel een MO5 Sport behandeling kregen bleven schoon.

Vele tennisverenigingen werken inmiddels naar volle tevredenheid met MO5 Sport.

MO5 Sport: 

natuurlijk reiniging 

tennisbanen en padelbanen

 AlgaVelan ontwikkelde een geheel natuurlijke oplossing specifiek voor sportvelden en tennisbanen. MO5 Sport is een duurzame, milieuvriendelijke oplossing. Het mengsel bestaat uit 5 groepen micro-organisme die diep in de poriën van de ondergrond doordringen en de organische stoffen op gravelbanen en (kunst)grasvelden versneld afbreken. Het resultaat is een schone en waterdoorlatende baan.  (Ook voor hockeyvelden en andere kunst(gras)velden die glad kunnen worden door algen.)

'We hebben geen problemen meer met algen, ook niet wanneer de algendruk in Nederland hoog is.'

Centrecourt schreef...

Wat is de basis van MO5 Sport van AlgaVelan? Een nauwkeurig samengesteld mengsel micro-organismen. Deze micro-organismen breken de organische stoffen op (kunst)gras en harde ondergronden versneld af. Een duurzame, milieuvriendelijke oplossing met betere resultaten. Want dankzij MO5 Sport wordt de ondergrond weer opgeruimd schoon, waterdoorlatend en is gladheid verleden tijd. 

AlgaVelan: Natuurlijk schoon

AlgaVelan staat voor veldbeheer zónder chemische middelen. We ontwikkelen en leveren een assortiment natuurlijke producten. Producten vol hard werkende micro-organismen die organische vervuiling en vervilting te lijf gaan op (kunst)grasvelden, gravelbanen en harde ondergronden. Natuurlijke ‘opruimers’, die vriendelijk zijn voor het bodem- en oppervlaktewater, de omgeving én voor de mensen die ermee in aanraking komen. Hun effect is ruimschoots bewezen.

0% Chemisch, 100% Natuurlijk

Werken onze natuurlijke oplossingen op dezelfde als chemie? Nee, en dat is ook niet de bedoeling. Op hun eigenwijze manier ruimen ze organische troep uit de weg. Door het op te eten. Anders dan chemische middelen, maar minstens net zo doeltreffend. Alleen dan goed voor mens en milieu. 

 

“Een keer in de twee weken behandel ik de banen met MO5 Sport. Per baan duurt het een kwartier. Ik zie duidelijk een stijgende lijn. We hebben hier geen problemen meer met algen, ook niet op momenten dat de algendruk in Nederland hoog is. Ik raad andere verenigingen écht aan om preventief te werken. Als de banen eenmaal groen worden door de algen, ben je te laat.”

 

Erik Jonkers

Groundsman TV Beekhuizen

Bewezen effectief

tennisvereniging algavelan
5/5
“Iedere nieuwe tennisbaan zou MO5 moeten gebruiken.”
Smashcourts TV Beekhuizen
moscowa algavelan
5/5
“Enzylan en AV-coating leveren zichtbaar resultaat op.”
Crematorium Moscowa
hcm hockey algavelan
5/5
“De hockeyvelden zijn schoon, stabieler en op een constanter niveau."
HCM Arnhem

Praktijkcases

7

Sportaccommodaties

Van hockeyvelden, padelbanen en voetbalterreinen tot tennisbanen. Onze niet-schadelijke, natuurlijke oplossingen worden door vele organisaties succesvol toegepast. Lees het Fieldmanager-artikel 'Een natuurlijke oplossing tegen algen', 'Onze velden zijn een stuk stabieler geworden' en 'Iedere nieuwe baan zou MO5 moeten gebruiken'.

27

Jachthavens

Spekgladde steigers, dekken en vlonders zijn passé wanneer AV-coating erop wordt toegepast. Dit ondervonden tal van Nederlandse jachthavens aan de levende lijve. Neem vrijblijvend contact op voor een van onze mooie praktijkcases.

30

Begraafplaats

Ons assortiment blijkt een aanwinst voor begraafplaatsen. Niet arbeidsintensief, stil en de middelen laten planten ongemoeid. Lees het Fieldmanager-artikel 'Natuurlijke middelen tegen algen'.

“Het behandelen van de banen op deze manier is, naast het wekelijks borstelen en slepen, onderdeel geworden van het onderhoudsplan. Met alleen regulier onderhoud kom je er niet, daar heb je hulp bij nodig. Door de algengroei te remmen, liggen onze banen er nu zo goed bij.”

De Rooij 

LTC Vleuten-De Meern 

Advies? Natuurlijk!

Advies, begeleiding op locatie en service is altijd bij onze producten inbegrepen. Het team van AlgaVelan biedt u als tennisvereniging of groundsman optimale ondersteuning en begeleiding. Dat begint met duidelijke instructies en maatwerkadvies. En bij vragen staan we voor onze klanten klaar. We zijn niet alleen leverancier van de AlgaVelan-producten, we ontwikkelen ze ook zelf. We kennen onze producten en de toepassing ervan dus door en door. En daar laten we u graag van meeprofiteren. 

“We hadden onze twijfels omdat de producten van AlgaVelan uiteraard anders werken dan de chemische oplossingen, maar mán, wat een resultaat! Het algenprobleem op ons veld is onder controle. We zijn dik tevreden.”

Voordelen MO5 Sport

Breekt organische vervuiling af in plaats van ze te onderdrukken

Milieuvriendelijke oplossing in tegenstelling tot zout en gewasbeschermingsmiddelen

» Gemakkelijk toepasbaar

» Succesvolle toepassing door tientallen tennisverenigingen

Vrijblijvend meer informatie of een afspraak inplannen om te bespreken hoe MO5 Sport uw probleem kan oplossen?