Natuurlijk onderhoud van hockyvelden

Innovatieve oplossing voor natuurlijke vervuiling op hockyvelden en andere sportvelden met kunstgras meer.

MHC Weesp: Pilot voor een Nieuwe Techniek

Onbespeelbaar Hoofdveld in Februari 2017

In februari 2017 was het hoofdveld van MHC Weesp onbespeelbaar, en niemand kreeg het goed. Dit vormde een groot dilemma, aangezien de gemeente Weesp de eerste twee jaar geen budget had voor een nieuw veld.

De Pilot met MO5 Sport

Hier begon onze pilot. Met behulp van MO5 Sport wisten we het veld binnen drie maanden weer bespeelbaar te maken, en dat bleef zo tot 2,5 jaar later het huidige veld werd aangelegd. Ook dat veld blijft schoon dankzij MO5 Sport.

De Rol van Jaap Blüm

Vrijwilliger en onderhoudsman bij MHC Weesp, Jaap Blüm, speelde een cruciale rol. Altijd aanwezig op de club, gedreven en met een technische achtergrond, werd Jaap onze ambassadeur richting de gemeente Weesp. Dankzij zijn inspanningen ging de gemeente de samenwerking met ons aan, en daar waren ze alle jaren zeer tevreden mee.

Een Financiële en Technische Doorbraak

Onze samenwerking met de gemeente loste een groot financieel dilemma op. We leverden een goed bespeelbaar veld voor de club en introduceerden een nieuwe duurzame, high-tech oplossing, Made in Holland!

Een Duurzaam Tweede Veld

Bij aanvang van onze werkzaamheden was veld 2 van MHC Weesp een jaar oud. Nu, acht jaar later, ligt het veld er nog steeds uitstekend bij, zonder ooit een diepreiniging te hebben ondergaan.

Van Hockeyveld tot Wereldwijde Erkenning

Onze eerste succesvolle projecten in de tenniswereld en de Amsterdam Arena leidden ertoe dat Weesp het eerste hockeyveld werd waar we aan de slag gingen. Inmiddels is MO5 Sport een begrip in de wereld van sportaccommodaties geworden en zijn we zeer succesvol.

Oplossingen van Algavelan

Praktijktest MO5 Sport

U hoeft ons natuurlijk niet alleen op ons woord te geloven. De resultaten spreken namelijk voor zich. Zo voerde LTC Vleuten-De Meern een test uit. Van de 9 redcourtbanen hadden er 6 een dieptereiniging gehad, 3 banen nog niet. Deze 3 banen werden behandeld met MO5 Sport. Drie maanden later werden de 6 banen die niet met MO5 Sport werden behandeld steeds groener. De 3 banen die wel een MO5 Sport behandeling kregen bleven schoon.

Vele hockyclubs, voetbalclubs en tennisverenigingen werken inmiddels naar volle tevredenheid met MO5 Sport.

MO5 Sport: 

natuurlijk reiniging 

hockeyvelden

AlgaVelan ontwikkelde een geheel natuurlijke oplossing specifiek voor sportvelden en hockeyvelden. MO5 Sport is een duurzame, milieuvriendelijke oplossing. Het mengsel bestaat uit 5 groepen micro-organismen die diep in de poriën van de ondergrond doordringen en de organische stoffen op gravelbanen en (kunst)grasvelden versneld afbreken. Het resultaat is een schone en waterdoorlatende baan.  (Ook voor hockeyvelden en andere kunst(gras)velden die glad kunnen worden door algen.)

'We hebben geen problemen meer met algen, ook niet wanneer de algendruk in Nederland hoog is.'

Bewezen effectief

tennisvereniging algavelan
5/5
“Iedere nieuwe tennisbaan zou MO5 moeten gebruiken.”
Smashcourts TV Beekhuizen
moscowa algavelan
5/5
“Enzylan en AV-coating leveren zichtbaar resultaat op.”
Crematorium Moscowa
hcm hockey algavelan
5/5
“De hockeyvelden zijn schoon, stabieler en op een constanter niveau."
HCM Arnhem

Voordelen MO5 Sport

Breekt organische vervuiling af in plaats van ze te onderdrukken

Milieuvriendelijke oplossing in tegenstelling tot zout en gewasbeschermingsmiddelen

» Gemakkelijk toepasbaar

» Succesvolle toepassing door tientallen tennisverenigingen

Vrijblijvend meer informatie of een afspraak inplannen om te bespreken hoe MO5 Sport uw probleem kan oplossen?